Veelgestelde vragen


Vanaf welke leeftijd mag ik een auto huren?
Bij AA Rental mag u een auto huren indien u 19 jaar of ouder bent en 1 jaar beschikt over een geldig rijbewijs.

Wat heb ik nodig om een auto te huren?
Legitimatie vindt plaats door overlegging van een geldig rijbewijs met vermelding van het huidige woonadres. Bij het afhalen van de auto dient een borg te worden voldaan van tenminste het eigen risico plus de verwachte huursom met een minimum van € 300,-. Betaling van de borg dient te geschieden middels pinpas.

Wat is Click & Drive?
Click & Drive is een nieuw concept van AA Lease en AA Rental een heeft veel voordelen. Op deze pagina vind u meer informatie over Click & Drive. 

Hoe kan ik een account voor Click & Drive aanmaken?
Click & Drive biedt u nog meer gebruiksgemak indien u in het bezit bent van een eigen account. U kunt deze aanvragen door het contactformulier in te vullen. Uiterlijk binnen 1 werkdag wordt uw aanvraag verwerkt en krijgt u uw inloggegevens toegestuurd.

Wat is een eigen risico?
Het eigen risico is het bedrag waarvoor u in geval van schade maximaal voor aansprakelijk kunt worden gesteld. Het eigen risico voor personenauto’s bedraagt € 350,- per schadegeval, voor bedrijfswagens € 450,-. Voor bestuurders jonger dan 21 jaar geldt een toeslag van € 90,-.  Voor bovenhoofdse schade geldt een afwijkend hoger eigen risico. Voor particuliere huurders bedraagt dit maximaal € 1.500, voor zakelijke huurders maximaal € 5.000.

Kan ik mijn eigen risico verlagen?
Voor personen ouder dan 21 jaar is het mogelijk het eigen risico tegen een geringe meerprijs te verlagen. Het eigen risico voor bovenhoofdse schades kan niet worden verlaagd.
 

Type auto Eigen risico     Verlaging tot    Kosten 1-6 dagen p.d.     Kosten >6 dagen p.d.   
Personenauto's  € 350,-  € 150,- € 6,- € 3,50
Personenbussen    € 450,- € 200,- € 8,50,- € 5,50
Verhuiswagens € 450,- € 200,- € 8,50,- € 5,50


Zijn alle inzittenden verzekerd?
Iedere huurauto is standaard WA- en Casco-verzekerd. Tevens is een Inzittendenverzekering bij (letsel-)schade (SVI) voor zowel de bestuurder als de medepassagiers inbegrepen.

Mogen er andere mensen naast de hoofdbestuurder in de huurauto rijden?
Ja, iedereen die 19 jaar of ouder is en minimaal 1 jaar beschikt over een geldig rijbewijs mag in de huurauto rijden.

Hoe lang is één huurdag?
Een huurdag bij AA Rental is 24 uur.

Krijg ik de huurauto met een volle tank mee?
De huurauto wordt met een volle tank brandstof meegegeven en dient ook weer met een volle tank te worden ingeleverd. Eventueel kunt u gebruikmaken van de aftankservice van AA Rental, hiervoor wordt een toeslag van € 7,50 inclusief BTW in rekening gebracht.

Ik heb een Volkswagen gereserveerd maar krijg een Seat mee, hoe kan dat?
Bij AA Rental reserveert u uitsluitend op autoklasse. Wel doen wij ons uiterste best om uw voorkeursauto voor u in te zetten.

Kan de huurauto ook op locatie worden afgeleverd?
AA Rental biedt de mogelijkheid om de auto op locatie af te laten leveren en ook weer op te laten halen. Hiervoor geldt een toeslag van € 9,00 inclusief BTW per enkele rit.

Kan ik de huurauto ook buiten de openingstijden terugbrengen?
In verband met de sleuteloverdracht kunt u de huurauto niet buiten onze openingstijden inleveren. Het is niet toegestaan de sleutel van de huurauto in de brievenbus van de betreffende vestiging van AA Rental te deponeren.

Kan ik de huurauto bij een andere vestiging inleveren?
U kunt de huurauto bij iedere vestiging van AA Rental inleveren. Klik hier voor adresinformatie over onze vestigingen.

Wat moet ik doen bij schade of pech?
Bij schade of pech in binnen- en buitenland kunt u te allen tijde bellen met 078 – 633 83 33. Vul altijd volledig het schadeformulier in, een blanco exemplaar ligt in het dashboardkastje van de huurauto, en stuur deze op naar AA Rental. Indien er schade is ontstaan waarbij lichamelijk letsel is of een tegenpartij bij betrokken is dan wel de tegenpartij is onbekend dan dient u altijd door de politie proces-verbaal op te laten maken. Dit is ook noodzakelijk in geval van diefstal of inbraak. Het proces-verbaal stuurt u samen met het schadeformulier naar AA Rental.

Wat gebeurt er als ik een bekeuring krijg?
Bekeuringen worden door AA Rental betaald en doorberekend aan de verhuurder. Naast het boetebedrag wordt € 6,- inclusief BTW aan administratiekosten voor de afhandeling van de bekeuring in rekening gebracht.

Wat moet ik doen als ik de huurperiode wil verlengen?
Wanneer u de huurperiode wilt verlengen kunt u contact opnemen met AA Rental via het nummer 078- 633 83 19.

Wat gebeurt er wanneer ik de auto te laat inlever?
Een huurdag bedraagt 24 uur. Indien u verwacht de auto later dan overeengekomen in te leveren dan dient u dit telefonisch bij AA Rental te melden. De maximale overschrijding bedraagt 2 uur. In het geval ook deze termijn wordt overschreden dan wordt een extra huurdag in rekening gebracht.

Mag ik met de huurauto naar het buitenland?
U mag met de auto naar het buitenland mits u dit bij de totstandkoming van de reservering aangeeft. Het is niet toegestaan om met een huurauto van AA Rental buiten de EU-landen te rijden, met uitzondering van Zwitserland en Noorwegen.

Moet ik extra verzekeringen afsluiten wanneer ik met de huurauto naar het buitenland ga?
In geval van pech of schade met een huurauto dan voorziet de hulpverlening in transport van het voertuig inclusief passagiers en bagage naar Nederland of naar uw eindbestemming. Overig vervangend vervoer, b.v. voor de resterende duur van uw verblijf of voor de terugreis of extra overnachtingskosten worden niet of slechts onder bepaalde voorwaarden vergoed. Voor die zaken is het raadzaam een reisverzekering af te sluiten.

Welke accessoires moet ik verplicht meenemen wanneer ik naar het buitenland ga?
Ieder land heeft haar eigen wettelijke regels met betrekking tot zaken die verplicht aan of in de auto aanwezig dienen te zijn. Op de website van de ANWB kunt hierover meer informatie terugvinden. Iedere huurauto van AA Rental is standaard voorzien van een gevarendriehoek, twee veiligheidshesjes, een verbanddoos en een set reservelampjes. Andere zaken die eventueel verplicht zijn, zoals winterbanden en sneeuwkettingen, kunnen tegen een meerprijs door AA Rental worden meegeleverd.

Hoe kan ik mijn online reservering of reserveringsaanvraag wijzigen?
Indien u een via Click & Drive gepleegde reservering of reserveringsaanvraag wilt wijzigen dan kunt u hiervoor contact opnemen met AA Rental via 078 – 633 83 19 of info@aarental.nl.

Wat moet ik doen als ik het wachtwoord van mijn account vergeten ben?
Klik in het aanmeldscherm op ‘Wachtwoord vergeten’ en volg de instructies.