Huurvoorwaarden

Onderstaand al onze particuliere huurvoorwaarden op een rij.

Algemeen

 

Haal- & brengservice

AA Rental biedt u de mogelijkheid om de auto op locatie af te laten leveren en ook weer op te laten halen. Hiervoor geldt een toeslag van € 9,00 inclusief BTW per enkele rit, tenzij anders overeengekomen.

Aftanken

De huurauto wordt met een volle tank brandstof meegegeven en dient ook weer met een volle tank te worden ingeleverd. Eventueel kan gebruik gemaakt worden van de aftankservice van AA Rental, hiervoor wordt een toeslag van € 7,50 inclusief BTW in rekening gebracht.

Bekeuringen

Bekeuringen worden door AA Rental betaald en doorberekend aan de huurder. Naast het boetebedrag wordt € 6,00 inclusief BTW aan administratiekosten voor de afhandeling van de bekeuring in rekening gebracht.

Niet roken

Roken in de huurauto’s van AA Rental is niet toegestaan. In voorkomende gevallen worden reinigingskosten in rekening gebracht, deze bedragen minimaal € 150 inclusief BTW.

Honden

Het vervoer van honden in de huurauto´s van AA Rental is toegestaan. Eventuele daaruit voortvloeiende reinigingskosten worden in rekening gebracht bij de huurder met een minimum van € 150 inclusief BTW.

Verzekering

 • Iedere huurauto is standaard WA- en Casco-verzekerd. Tevens is een Inzittendenverzekering (SVI) inbegrepen;
 • Het eigen risico voor personenauto’s bedraagt € 350 per schadegeval, voor bedrijfswagens € 450. Voor bestuurders jonger dan 21 jaar geldt een toeslag van € 90;
 • Voor bovenhoofdse schade geldt een afwijkend, hoger eigen risico van maximaal € 1.500 per gebeurtenis;
 • In geval van schade is huurder verplicht dit direct te melden bij AA Rental. Tevens dient binnen 24 uur een volledig ingevuld en ondertekend schadeaangifteformulier te worden aangeleverd;
 • Het is niet toegestaan om met een huurauto van AA Rental buiten de EU landen te rijden, met uitzondering van Zwitserland en Noorwegen;
 • In geval van pech of schade is 24/7 en in binnen- en buitenland onze Alarmservice bereikbaar via +31-786338333;
 • Indien herstel van het voertuig in het buitenland niet of niet tijdig mogelijk is dan is repatriëring van het voertuig inclusief passagiers en bagage voor rekening van verhuurder. Aanvullend vervangend vervoer is voor rekening van huurder.

 

Verlaging eigen risico

Per schadegeval is huurder aansprakelijk voor het eigen risico. Voor personen >21 jaar is het mogelijk dit tegen een geringe meerprijs te verlagen. Deze regeling geldt niet voor het verhoogde eigen risico in geval van bovenhoofdse schade.

 Type auto Eigen risico Verlaging tot

Kosten 1-6 dagen
(per dag)

Kosten > 6 dagen
(per dag)
Personenauto's         € 350 € 150 € 6,00 € 3,50
Personenbussen € 450 € 200 € 8,50 € 5,50
Verhuiswagens € 450 € 200 € 8,50 € 5,50

 

Extra artikelen

 Artikel  Kosten per dag
Navigatie * € 3,00 (max € 72,50)
Sneeuwkettingen € 3,00
Allesdragers € 3,00
Skibox € 10,00
 Artikel  Kosten per dag
< 30 dagen
 Kosten per dag
> 30 dagen
Automaat € 9,00 € 5,00
Trekhaak ** € 5,00 € 5,00
Winterbanden € 12,00 € 6,00 (max € 545,-)

* Bij personenwagens vanaf klasse E (o.a. VW Passat/Opel Insignia) kosteloos in tarief inbegrepen
** Bij bedrijfswagens kosteloos in tarief inbegrepen

 

Legitimatie, borg en betaling

 • Bij het afhalen van de auto dient een borg te worden voldaan van tenminste het eigen risico plus de verwachte huursom met een minimum van € 300;
 • Legitimatie vindt plaats door overlegging van een geldig rijbewijs met vermelding van het huidige woonadres;
 • Bij een buitenlands rijbewijs is een 2e legitimatie verplicht;
 • Betaling van de borg dient te geschieden middels pinpas, creditcard en cashgeld wordt niet geaccepteerd. Tevens dient de pinpas op naam te staan van de huurder.